Doplňková pojištění k povinnému ručení

15.06.2017

Konkurence na trhu povinného ručení je vysoká, proto se jednotlivé pojišťovny předhánějí i v tom, jaká doplňková pojištění Vám k povinnému ručení nabídnou. Obdobně jako i v jiných případech platí, že nejnižší cena vždy nevypovídá o nejvýhodnější nabídce. Je nutné posoudit, zda nabízená cena zahrnuje i něco navíc oproti zákonnému povinnému ručení, případně jaké další připojištění můžete za příplatek získat. Přinášíme vám výčet a popis možných doplňkových pojištění k povinnému ručení, aby pro vás byly nabídky pojišťoven srozumitelnější.

Doplňková pojištění k povinnému ručení

doplňková pojištění

Doplňková pojištění k povinnému ručení mohou být již součástí nabízené ceny, některá si k povinnému ručení můžete přikoupit. Nabídky pojišťoven jsou co do výčtu možných připojištění různé, zatímco jedna z nich vám například pojištění přímé likvidace nabídne jako součást povinného ručení, jiná tento doplněk ani nenabízí. Obsah nabídek je tedy třeba detailně sledovat a jednotlivé nabídky mezi sebou porovnávat.

Asistenční služby

Asistenční služby Vám poskytnou radu a pomoc v případě nehody Vašeho vozidla a v některých případech i při poruše Vašeho vozidla. Jsou dostupné na telefonu a to zpravidla 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Základní asistenční služby jsou ve většině případů v ceně povinného ručení. Rozšířené asistenční služby si můžete připojistit.

Pojištění skel

Pojištění skel oceníte např. ve chvíli, kdy Vám při jízdě kamínek narazí do čelního skla, a Vy nemáte nejmenší tušení, odkud přiletěl. Výměna čelního skla je finančně náročnou situací, kterou Vám pojištění skel pomůže vyřešit. Ke škodě může samozřejmě dojít nejenom na čelním skle, ale také na ostatních sklech vozidla – proto nabízí pojišťovny ve většině případů pojištění všech skel.

Úrazové pojištění

Při sjednávání pojištění je potřeba myslet nejen na újmu, kterou způsobíte ostatním, ale také na své zdraví a zdraví Vašich blízkých. Úrazové pojištění můžete sjednat pro sebe, jako řidiče, nebo i pro ostatní členy posádky vozidla. Vyplacené pojistné plnění jim pak může nahradit ztracenou mzdu, o kterou přišli vlivem neschopenky, nebo zaplatit nutné léčebné výlohy. V případě úmrtí pak zajistí jejich blízké.

Poškození vozidla zvěří/ zvířetem

Zvěř je nepřítelem motoristů nejen na silnicích, kde může dojít ke střetu, ale i doma, kde mohou malá zvířátka, jako jsou např. kuny, způsobit velkou škodu např. na elektroinstalaci. Škody na vozidle mohou být vysoké, a proto pojišťovny nabízí možnost připojistit se proti těmto rizikům.

Živelní pojištění

Živelní pojištění Vám pomůže zmírnit škody, které budou na Vašem vozidle způsobeny krupobitím, vichřicí, povodní, požárem a dalšími živelními nebezpečími.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Pojištění odcizení

Pojištění proti odcizení celého vozidla slouží k případům, kdy Vám bude ukraden celý Váš vůz. V takovém případě máte nárok na pojistné plnění. V případě kombinace odcizení a vandalismu nebo samotného odcizení v klasické podobě máte nárok na pojistné plnění v okamžiku odcizení vozidla nebo jeho části. Pojištění proti vandalismu slouží k situacím, že bude Vaše auto poškozeno cizí osobou.

Přímá likvidace

Přímá likvidace je služba, kterou oceníte při nehodě, kterou Vy nezaviníte. I v tomto případě se o Vás Vaše pojišťovna postará. Zařídí vše potřebné s pojišťovnou viníka, většinou Vám i sama uhradí škody nebo poskytne náhradní vozidlo.

Jak rozumět nabídkám pojišťoven

U každé nabídky povinného ručení od konkrétní pojišťovny uvidíte výčet ikon značících, které připojištění je součástí nabídky povinného ručení, jaké je možné připlatit i nedostupná doplňková pojištění.

Ikony připojištění
Například pojišťovna s ikonami na obrázku Vám nabízí asistenční služby, úrazové pojištění a přímou likvidaci škodní události jako součást pojištění. Za příplatek získáte pojištění skel, poškození vozidla zvěří / zvířetem, živelní pojištění, případně další rozšíření doplňkových pojištění, která už jsou v ceně povinného ručení. Pojištění odcizení tato pojišťovna nenabízí.

Rozhodli jste se uzavřít povinné ručení na Povinné-ručení.com? S vyplněním jednoduché a rychlé kalkulačky i výběrem vhodných doplňkových pojištění vám ochotně pomohou naši produktoví specialisté. Zde naleznete kontaktní formulář, do kterého uvedete vaše telefonní číslo a preferovaný čas hovoru a my vás budeme v uvedenou dobu kontaktovat.