Co je povinné ručení?

11.04.2016

Povinné ručení je zákonné pojištění motorových vozidel. Pokud vlastníte registrované vozidlo a nepojistíte si ho, hrozí vám pokuta ve výši 5 000 až 40 000 Kč.

Co kryje povinné ručení?

Povinné ručení vás má finančně zabezpečit v případě, že svým vozidlem způsobíte dopravní nehodu. Povinné ručení kryje poškozeným účastníkům nehody náklady na hmotné škody, újmu na zdraví či životě a újmu na ušlém zisku, o který poškozený vinou nehody přišel.

Pozor. Povinné ručení se nevztahuje na škodu vzniklou na vašem vozidle. Pro krytí těchto škod slouží havarijní pojištění

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Územní platnost povinného ručení

Povinné ručení platí nejen pro cesty u nás, ale i pro cesty do zahraničí.  A to na území Evropské unie a v řadě dalších evropských zemí. Uzemní platnost povinného ručení naleznete na své zelené kartě, kterou vám vystaví pojišťovna ihned po sjednání.

Co je povinné ručení?

Proč každý platí za povinné ručení jinou cenu?

Cenu povinného ručení ovlivňuje několik faktorů, a to údaje o vozidle (typ, výkon, obsah, stáří), údaje o pojistníkovi/vlastníkovi (místo bydliště, věk), ale i jak dlouho máte sjednané pojištění nebo kolik nehod jste způsobili. Záleží i na tom, jak vysoké pojistné limity si vyberete a jestli si k pojištění přidáte některá připojištění, jako jsou střet se zvěří, úrazové pojištění, pojištění skel, atd.

Cena povinného ručení se každoročně mění, proto vám doporučujeme si průběžně porovnávat jednotlivé nabídky.