6 tipů na kvalitní a zábavné projížďky v ČR

27.03.2020

Jízda autem nemusí znamenat jen jízdu po známých silnicích, které vás už ničím nepřekvapí. Pokud patříte mezi nadšené řidiče a rádi si čas od času projedete svižně několik zatáček, mohly by se vám hodit tipy na atraktivní úseky, kde se silnice zajímavě klikatí. Upozorňujeme jen, že všechny úseky jsou součástí běžných komunikací a je tedy nutné brát ohled na ostatní řidiče.

Tipy na zábavné cesty v ČR

Klikaté silnice na Berounsku

Hledáte-li atraktivní místo k projížďce poblíž Prahy, vydejte se do okolí Berouna. Kolem řeky Berounky se tu klikatí kvalitní silnice, na kterých vás čekají i značná převýšení. Navíc zde najdete celou řadu zajímavých turistických cílů (hrad Karlštejn, Koněpruské jeskyně, lom Velká Amerika a další). Atraktivní úsek najdete například mezi Řevnicemi a Mníškem pod Brdy, kde budete krásně stoupat a vybírat mírné i velmi ostré zatáčky.

Z Mariánských Lázní do Karlových Varů

Na západě naší země si udělejte výlet mezi dvěma lázeňskými městy, která samotná stojí za návštěvu. Z Mariánských Lázní se do Karlových Varů vydejte nikoliv přes Sokolov, ale přes Bečov nad Teplou. Stejně jako říčka Teplá se tu malebným údolím klikatí také silnice s mírným provozem, která slibuje pěkný řidičský zážitek.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Z Jablonného nad Orlicí do Červené Vody

Na pomezí Čech a Moravy se nachází oblíbená série ostrých zatáček, která láká řidiče i motorkáře. Trasa začíná již v Jablonném nad Orlicí, ale nejzábavnější úsek startuje u Červenovodského sedla, odkud vede 6 kilometrů ostrých serpentin. Po nich následuje dlouhá, přehledná rovinka, která končí v Červené Vodě. Trasa je součástí hlavního tahu na Šumperk, očekávejte tedy odpovídající provoz. S ohledem na častou přítomnost motorkářů není bezpečné přejíždět v zatáčkách do protisměru.

Trasa Jablonné nad Orlicí - Červená Voda
(Trasa Jablonné nad Orlicí – Červená Voda – zdroj: Mapy.cz)

Klasika na Ještědu

Každý, kdo si užívá jízdu v zatáčkách, by se měl alespoň jednou vydat na Ještěd. Nejen že se jedná o oblíbené výletní místo s krásným výhledem, ale zážitkem pro nadšené řidiče je i samotná jízda k vrcholu. Tuto horskou silnici se vyplatí projet na obě strany a v obou směrech. Očekávejte ale větší provoz a pokud si chcete jízdu opravdu užít, zvolte nějakou méně frekventovanou dobu.

Šumavské horské silnice

Kvalitní horskou silnici, podobnou těm alpským, najdete i na Šumavě. Projeďte si například úsek mezi obcemi Rejštejn a Srní, kde vás čeká vysoké převýšení a v druhé polovině trasy také nejedna vracečka. Na rozdíl od ještědské silnice je tu provoz naprosto minimální.

Trasa Rejštejn - Srní
(Trasa Rejštejn – Srní – zdroj: Mapy.cz)

Z Harrachova do Špindlerova Mlýna

Chcete-li si projet delší trasu horským členitým terénem, vydejte se do Krkonoš a projeďte se padesátikilometrový úsek mezi Harrachovem a Špindlerovým Mlýnem. V první polovině trasa kopíruje tok řeky Jizery, takže vás čeká mírné plynulé klesání po kvalitním povrchu. V druhé části naopak stoupáte proti proudu Labe z Vrchlabí až do Špindlerova Mlýna.

Trasa Harrachov - Špindlerův Mlýn
(Trasa Harrachov – Špindlerův Mlýn – zdroj: Mapy.cz)