Jak se bránit před lovci nehod?

25.04.2018

Dopravní nehoda nepatří do běžné součásti života a když se přihodí, reakce na vzniklou situaci nás samotné může překvapit. Organismus se situaci brání panikou a snahou rychle a instantně vše vyřešit na místě. Toho využívají lovci nehod, kteří se chopí příležitosti a nestydí se zneužít lidské slabosti.

Jak se bránit před lovci nehod?

Kdo jsou lovci nehod?

Lovci nehod jsou i přesto, že dělají nelidskou práci, lidé, kteří se nestydí parazitovat a tím i těžit na neštěstí jiných. Pomocí dostupné technologie získají včas informaci o nehodě a jelikož je to jejich priorita, dorazí k ní jako jedni z prvních. Takovou práci musí dělat jen ti, kteří mají velice silný žaludek. Je to asistenční služba, která neposkytuje tolik asistenci při řešení nehody, jako především asistenci při zbavování se financí.
Standardní postupy lovců nehod:

  1. Dorazí na místo nehody, aniž by byli kontaktováni poškozeným či viníkem nehody
  2. Začnou vnucovat své služby a připravují odtah vozidla
  3. Pod tlakem nechají řidiče podepsat smlouvu: plnou moc, smlouvu o nájmu vozu postoupení pohledávky apod.
  4. Kromě odtahu zajistí lovci řidiči náhradní vůz
  5. Poškozený vůz je odtažen na parkoviště k jejich autoservisu

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Tento postup je zdánlivě běžný, ale jakmile je smlouva podepsána, jste lapeni. Řidič si v klidu domova může přečíst smlouvu, kterou v rychlosti podepsal a může být nepříjemně překvapen podmínkami, které si klade tzv. “asistenční služba”, nehledě na to, jaké skryté hrozby následně musí řešit i samotná pojišťovna, kde má řidič sjednané povinné ručení:

  • řidič se podepsáním plné moci vzdává možnosti zasahovat do řešení situace (s pojišťovnou, opravou vozu atd.)
  • vysoké a bizarní smluvní pokuty (za neumytý náhradní vůz při jeho vrácení)
  • náhradní vůz neodpovídá stavu, popř. kategorii poškozeného vozu
  • přemrštěné částky za předčasné ukončení smlouvy
  • autoservis účtuje za opravu vozu stejně vysoké částky jako autorizovaný servis i přes použití repasovaných náhradních dílů – pojišťovna ale vyčíslí skutečnou hodnotu opravy, takže rozdíl v ceně je vymáhán na řidiči
  • lovci nehod účtují každý den stání na parkovišti a s opravou záměrně vyčkávají, aby se maximalizoval jejich zisk – pojišťovna tyto zbytečné výdaje neproplatí, takže jdou opět na vrub řidiče

Odtah nepojízdného vozidla
Účtované ceny za všechny služby lovců nehod jsou ceny obohacené o vesmírnou marži, jejichž rozdíl od skutečné ceny zaplatí ten, který smlouvu podepsal.
Pokud se vám stane nehoda, volejte asistenci své pojišťovny, která vám doporučí autorizovaný servis a smluvní společnost pro odtah vozu.
Nepamatujete-li si číslo své pojišťovny, je napsané na zelené kartě, kterou musíte mít ze zákona u sebe NEBO volejte linku 1224, jejíž číslo se dobře pamatuje – 12 měsíců, 24 hodin denně. Jedná se o českou kancelář pojistitelů, která vás jednoduše spojí s vaší pojišťovnou.